..

Nu har det gått några dagar sen sist var i stallet o rid Gina och Jobba i tisdags, igår var jag också och red på Gina:) Idag har ja umgåtts med Julle,och Lina :) haha..Juste idag hade vi No-prov också usch och fy det gick inte så jätte bra.. blää blää :(
Imorgon är det fredag-s¨sönt och då ska jag till stallet och fixa för på lördag är det tävling! :D


Krönika i svenskan

Att man inte kan få ha saker ifred

Du är på väg mot närmsta kiosk och ska köpa godis för du känner att du verkligen behöver den där extra energin för att orka de sista timmarna i skolan. När du är tillbaka så frågar de andra latmaskarna, som inte själv orkat gå och handla godis eller bara inte har pengar med sig, om de kan få smaka; meehh då vill ju alla ha!

Hon är på väg mot båten. Den sista biten är det nerförsbacke och ju längre ner man kommer desto mer skymtar man båten. Hon är på väg för att titta till båten samtidigt som hon passar på att ta ut hunden för att kissa. När hon väl är nere, ger hon ifrån sig ett; aah meehh nej det kan inte vara sant! Inte igen! Vill alla tjuvar ha våran båtmotor?

En båtmotor är lättare att stjäla än många andra saker. Det är inte som ett hem där det kan finnas folk hemma. Sin båt tittar men inte ens till varje dag. Sakerna är värda mycket och det är ganska svårt att skydda dem om man inte låser fast en kåpa och propeller i motorn. Iallafall har jag inte hört talas om att man ens kan det.  Det är också svårt att spåra eftersom det sker så mycket stölder och tjuven lämnar inte exakt något spår. Om man går in på blocket.se och tittar kan man se vad som säljs, men hur ska man kunna veta vilken som är ens egna kåpa och propeller, när det finns femtioelva andra likadana?

Pappa hade just hämtat hem båten från ”Snorberg och Nilsson”. Vi sjösatte båten två dagar efter pappa hämtat hem den, ytterligare två dygn i vattnet hade båten klarat sig. Pappa var ute och gick med Leo och tittade till båten. Allt var bra, båtplatsen var varken för kort eller för grund.

Pappa, kåpan har blivit stulen, jag fick ett sms av mamma! Det var morgonen därpå när mamma var ute och gick med hunden som Markus, min lillebror, hade fått ett sms! Fyra gånger har vi alltså blivit av med motordelar de senaste två åren. Det är väl ändå för mycket!? Ska vi sälja båten nu? Vi har ju testat allt! Först så blev hela motorn stulen. Då installerade vi någon tjänst som skickar sms och berättar när motorn flyttat på sig. Sen blev kåpan och propellern stulna. Då målade vi med färg på kåpan och skrev upp serie numret på propellern och så vidare. Ska vi sälja hela båten nu och köpa en inombordare?

 Varför har vissa behov av att stjäla, vill man bara ha pengar? vill man vara cool? Behöver man pengarna eller inte? Gör man det för överlevnad? Har det med uppväxten att göra? finns det andra sätt? Ja det finns andra sätt! Vad för sätt?

Bjuder du på godis? Får jag smaka, kom igen snälla!? Är det så det börjar, med lathet? Lathet som kommer från skolrasterna, som sen blir ett mönster som upprepas och bara blir värre och värre! Ett mönster som blir självklart i längden. Som sen en dag går över gränsen, så långt att man börjar stjäla, så långt att man inte låter andra få ha sina saker i fred.
Palla köp ditt eget godis, jävla tjuv!

Kommenter om sista meningen? Tips och ideér? Hjälp! :)


Pictures

Nu har jag haft en hel studiedag! Skönt förutom att man behövde plugga och är inte klar, men har iallafall kommit en bit påvägen om man säger så! :) Har ju varit med Sofia och vi tog en liten promenad med kameran så bilder kommer! Sen kom Jojo hit också, vi plugga mera NO eftersom vi hade på samma saker o sen åt vi kladdkaka,mums!





PH: Jag idag.


PNG-JPG




Ser ni skillnad?;)


25 SVÅRLÄSTA SIDOR SENARE

Nu ska vi bara kunna det också! :S Vi tog en glass paous..



SÖNDAGEN

Idag så har ja jobbat, börja klockan åtta till ca 2. Sen red jag på Gina och vi alla hyrbarn fick en hopplektion. Det gick bra att rida idag. Sen har jag inte gjort så mycket mera idag.. typ ätit glass,mums! :D
Imorgon har vi studiedag, så himla skönt! Ska plugga till NO och sen kanske shoppa!
PH: Leo för någon månad sen! Pappa har lärt honom att springa som en galning i sanden! ;)


LÖRDAGEN

Jag åkte till stallet red dressyr på sötaste Gina, smörjde mina stövlar och hennes träns+sadel. Åkte sedan iväg på ponnycup. Påvägen såg vi Adam Alsing, att jag aldrig ser honom förns mamma säger till,vet inte hur många gånger det har hänt,haha! Mamma: Emma vem är det dära? Emma: En gubbe som cyklar på cykel!?
I ponnycupen, så hade jag en häst som hette Nanok,eller något liknande. Den vägra utsej på tredje hindret, med hemmaryttaren. Sen när ja skulle rida fick ja över den 2:a gången iallafall, är inte helt nöjd med det. :P
Sen fika vi,det bästa med ponnycupen! ;) Efter det åkte vi hem klädde ut oss och sen var det US-gala!

Ph:Igår på us-galan. Vanna,superskurk med glitter! Robbin hood och catwoman!


TRÄNINGSVÄRK

Har blivit väckt av en hund som kommer och morrar, om man inte klappar honom! På det sättet vaknar ja ganska ofta nuförtiden! Nu ska ja äta frukost, Leo kom med den! :) Det fanns inget hemma förut när ja tänkte äta så mamma åkte iväg och handla. Juste har träningsvärk, är nog efter jag sprang igår!



PH:nyss med webcam!


Stress

Stress,stress!
Från näst sista lektionen stressa till solvik, (cyklar) Springer två varv+kisspaous,hehe! Sen hem bara uppförsbacke, slutar halv 3 då. Hoppar in i duschen duschar två(?) min,tar de första bästa kläderna springer mot tunnelbanan, går frammit, springer ner för trapperna tar en buss som var sen. Vilar! Sen går snabbt till stallet! Usch de mådde man inte exakt bra av! :S Sen jobba jag sen hem, och nu är nästa stopp duschen!

PH: Från gladö förr förra helgen eller nåt sånt!


PÅVÄG TILL EN SNYGGARE BLOGG

Idag har jag varit hemma hos Matilda, så har hon fixat lite med designen. Den är inte klar än, behöver en header och sen vet ja inte färgen vi får se helt enkelt. ;)Ikväll blir det promenad med Matilda och Lina!:)

PH: Jag eller andrea kmr inte riktigt ihåg!


ORIENTERING

Jag och Julia var bäst,haha! Vi tog fyra kontroller, vet inte vad vi hade för tid. Iallafall så kom vi sent till Grimsta, men på något konstigt sätt råka(?) vi hammna först i kön,stack iväg sen på en gång. Vi tog fyra kontroller men det kanske berodde på att ja inte kunde prata, hes som jag är förtillfället, och Julia var förkyld! Kort och skön dag! Nu eller om ett par timmar ska jag till stallet och hoppa Gina! Borde kanske plugga lite nu också..
 
Gina, tävling i Sollentuna tror jag, hon hade varit busig på framhoppningen och gjort lite oväntade språng!

Här är filmen också, men tror man måste vara vän med mej på fb för att kunna se den har inte lärt mej det där med youtube än! :P


RSS 2.0